Review Blizzard Firebird WRC en SRC

Door Tomas Schuijtemaker

Tomas Schuijtemaker woont in Vinkeveen met zijn vrouw en twee honden. Zijn dagelijkse werkzaamheden staan altijd in het teken van wintersport. Hij werkt voor Snowsports Academy en het CIOS Haarlem Hoofddorp. Snowsports Academy is een internationaal opleidingsinstituut voor ski- en snowboardleraren. Het CIOS Haarlem Hoofddorp is wel bekend als het oudste CIOS en als enige sportopleiding bieden ze een 2 jarig traject aan voor ski- en snowboardleraren. Bovendien maakt Tomas deel uit van het Tecnica Blizzard ambassadeursteam. Tomas vertelt over zijn ervaring met de Blizzard Firebird WRC 185 en de Firebird SRC 170.

Tomas vertelt: “De FIREBIRD is terug van weggeweest! Het is een ski om blij van te worden. De WRC en de SRC zijn zoals altijd geweldig op hoge snelheid tijdens gesneden en geslipte bochten. De ski laat zich makkelijk buigen in de lengterichting, waardoor de radius goed kan worden behaald. De ski’s zijn wel full camber waardoor de skiër moet beschikken over de juiste techniek om de ski te kunnen draaien”.

“De FIREBIRD WRC en de SRC hebben beide dezelfde bouwwijze, alléén verschillen ze in lengte en radius. Met 68 mm onder de voet zorgt zowel de WRC als de SRC voor snelle wisselingen van kant naar kant. Omdat de ski bij tip en tail juist weer wat meer uitloopt geeft het voldoende drijfvermogen om ook in het off-piste gedeelte lekker zijn ding te kunnen doen. De nieuwe carbon versterking, precies onder de binding, (carbon armor) geeft de ski voldoende stevigheid zodat op hogere snelheid en met meer kracht hij heel stabiel blijft”, aldus Tomas

“Ik gebruik mijn FIREBIRD SRC 170 voornamelijk in de sneeuwhal. Vanwege de beperkte ruimte indoor kan ik met de kortere ski toch alles uitvoeren. In de Alpen neem ik mijn FIREBIRD WRC 185 mee, omdat ik daar meer ruimte heb en sneller kan skiën”.

“Dit jaar skiet Tomas voornamelijk op de FIREBIRD WRC. Tomas vervolgt: “Deze ski biedt de all-round mogelijkheden die nodig zijn voor mijn werk. Het draaigemak van de ski geeft aan dat er goed nagedacht is over de materialen die BLIZZARD gebruikt. De verstevigingen op plekken waar de ski stabiliteit moet bieden, geeft de skiër een mooie kans om extreem veel uit de ski te halen”.

Eindconclusie
“De FIREBIRD was ooit al het top model van Blizzard. Je waant je in het verleden, maar staat keihard in het hier en nu... Na jaren is de ski terug en voor de FIREBIRD heeft de tijd zeker niet stil gestaan. De ontwikkeling die de FIREBIRD heeft doorgemaakt is fantastisch! Mijn voorkeur gaat absoluut uit naar deze ski, hij geeft mij altijd voldoende uitdaging”, aldus Tomas.

Wij wensen Tomas nog véél ski plezier dit winterseizoen!

Foto’s: Iris van der Zande en Tomas Schuijtemaker