Review Blizzard Rustler 10

Door Alex Hooftman

Alex Hooftman is werkzaam als ski- en snowboard instructeur bij Alpine Sport in Nederland. Daarnaast heeft Alex ook voor de Schneesport Akademie in Oostenrijk gewerkt. Wintersport is een van zijn grootste passies. Hij is een goede én enthousiaste freerider. Alex heeft al diverse indrukwekkende resultaten behaald zoals de Freeride week #1 (2017: 2de), de Dutch Freeride Championships (2015: 2de) en de Nendaz Freeride (2018: 3de)! Bovendien maakt Alex deel uit van het Tecnica Blizzard ambassadeursteam. Alex heeft afgelopen winter de Blizzard Rustler 10 op de piste gebruikt. Met ons deelt hij zijn ervaring.

Alex vertelt: “Met 104mm onder de voet bij 188cm is deze ski ideaal voor het alledaags gebruik voor veel mensen. Ondanks dat het niet de breedste ski is heeft deze ski meer dan genoeg float om boven op de verse poeder te blijven skiën zonder enige problemen. En zeg nou zelf, hoe vaak komen die diepe poeder dagen voor dat je echt een super brede ski nodig hebt? Mede door zijn breedte is de Rustler 10 heel speels en makkelijk te gebruiken als het wat krapper wordt en je minder ruimte hebt om te manoeuvreren".

Alex vertelt verder: "Dankzij de lichte early rise in de tail zijn de bochten makkelijk uit te smeren en kan je de achterkant makkelijk laten uitbreken als dit nodig is. De Rustler 10 heeft genoeg stabiliteit in de tail om, als je iets in de backseat komt, je niet meteen in de problemen zit. Is er geen poeder? Geen probleem! Neem deze bazen een dag mee de piste op, daar komen ze namelijk ook heerlijk uit de voeten. Ze geven veel rebound, waardoor ze je uitnodigen om deze ski’s hard op zijn kant te zetten in de bochten. Mede door de rebound zijn ze ook makkelijk in een korte bocht te gebruiken. Dankzij de vrij stijve opbouw gaan ze super stabiel door het verspoorde terrein heen. Iets wat je vaak verwacht van een (veel) zwaardere ski".

Wij wensen Alex nog veel skiplezier dit winter seizoen!

Foto’s Alex Hooftman - Joep van Urk