Review Blizzard Rustler 11

Door Alex Hooftman

Alex Hooftman is werkzaam als ski- en snowboard instructeur bij Alpine Sport in Nederland. Daarnaast heeft Alex ook voor de Schneesport Akademie in Oostenrijk gewerkt. Wintersport is een van zijn grootste passies. Hij is een goede én enthousiaste freerider. Alex heeft al diverse indrukwekkende resultaten behaald zoals de Freeride week #1 (2017: 2de), de Dutch Freeride Championships (2015: 2de) en de Nendaz Freeride (2018: 3de)! Bovendien maakt Alex deel uit van het Tecnica Blizzard ambassadeursteam. Alex heeft afgelopen winter de Blizzard Rustler 11 op de piste gebruikt. Met ons deelt hij zijn ervaring.

Alex vertelt: “Op het moment dat je in de ski's klikt, voelen ze vertrouwd. Er is geen moment op de berg dat ik de Rustler 11 aan heb en twijfel aan de ski. Daarom is dit ook mijn go-to ski als het gaat om wedstrijden en grote lijnen rijden. Afgelopen seizoen, heb ik 80% van de tijd op deze ski’s gestaan. Als ik niet zeker was van de condities, dan pakte ik de Rustler 11 uit de kast. Dat is het beste om te hebben; ski’s die het altijd goed doen!”.

“Nauurlijk zijn er momenten dat ik denk, een iets smallere ski had ook gekund, maar de manier hoe de Blizzard Rustler 11 zich door zoveel verschillende soorten condities heen werkt is ongekend. Ik heb dan ook geen dag spijt gehad dat ik de Rustler 11 gebruikt heb in plaats van een andere ski. Ze zijn super stabiel op hoge snelheid, geven je vertrouwen in het verspoorde terrein, en zijn speels genoeg om je uit te dagen om een trick te doen. Eigenlijk alle karakteristieken die je wilt hebben van een ski”.

Alex vertelt verder: “Ook mijn wedstrijden heb ik op deze ski’s gereden en die ski je over het algemeen in verre van perfecte condities, tenzij je het geluk hebt dat er net een dikke laag poeder is gevallen en je als eerste mag starten. Dan wil je een ski aan je voet hebben die, als het even wat moeilijker wordt, je het zetje in de rug geeft om er toch doorheen te komen. En dat zijn deze ski’s! Super veelzijdig.. ookal hebben ze een radius van 21 meter. Je krijgt ze makkelijk in een korte bocht als het even wat krapper wordt of als de snelheid er even uit moet".

Eindconclusie
“Door het vertrouwen wat ik in deze ski heb kan ik focussen op mezelf, waardoor het toegankelijker wordt om mijn grenzen te verleggen en dus beter te worden. Wat uiteraard ook nodig is om mee te komen in het wedstrijdcircuit. Dit jaar was het dan ook een makkelijke keus om te bedenken welke ski’s er sowieso mee moesten, de Rustler 11’s natuurlijk!”, aldus Alex.

Wij wensen Alex nog véél succes én ski plezier dit winterseizoen!

Foto's: Alex Hooftman