Blizzard Firebird WRC als beste getest

Gear Guide 2019: Groomed ski's voor heren

Een van de beste ski magazines, namelijk ‘SKI’, heeft de Blizzard Firebird WRC uitgeroepen tot de best geteste groomed ski voor heren. Begrijp : ski's die ontworpen zijn om te knallen op de, door de sneeuwcats, hard gereden pistes.

De Blizzard Firebird WRC maakt snelle en mooie bochten, véél sneller dan de testers zich konden voorstellen. Zet je ski helm op, pak de Firebird WRC en sta vroeg op om de groomers te vernietigen, aldus Mark Elling, een ski-industrie pro die gespecialiseerd is in het testen van producten.

Dit model heeft twee unieke koolstof technologieën, een die de kantengrip en de stabiliteit tijdens de bocht maximaliseert, en een die de rebound verhoogt en krachtige overgangen creëert. De Firebird WRC beloonde testers, zoals Mark Elling, die er energie en aandacht in investeerde.

Tijdens de test werd er gelet op verschillende onderdelen waaronder snelheid, manoeuvreerbaarheid, vergevingsgezindheid, hard snow performance en stabiliteit. Punten werden gegeven van 1 (laag) tot 5 (hoog).

Volgens de testers zijn de sterke punten van de Firebird WRC de snelheid en de ongelooflijke stabiliteit bij hoge snelheden. Hier scoorde de Firebird WRC een 4.73. Verder is de Firebird WRC een dynamische ski met veel rebound en weinig vergevingsgezindheid.
De Firebird WRC kreeg een 3.87 voor de totale score. Voor meer informatie over de specificaties en resultaten van de Firebird WRC klik op onderstaande link.

Ben jij een echte ‘front side lover’ die weet hoe je een skie moet plooien en houdt van snelle en langere bochten?

Dan is de Blizzard Firebird WRC écht iets voor jou!