Nu met nóg meer PK

'Make your mark' met de nieuwe Blizzard Quattro collectie

De Blizzard Quattro heeft een nieuwe standaard gezet voor het ontwerpen van een on-piste ski collectie: het gaat niet om een doorlopende lijn waarin de ski's worden geplaatst naar gelang het niveau van de skiër, maar om een variabele combinatie van vier structurele features (vorm, rocker, constrcutie en IQ) volgens de vier sleutelelementen die nodig zijn voor high-performance on-piste skiën: controle, stabiliteit, wendbaarheid en precisie. Blizzard biedt zes Quattro modellen met een houten kern met Sandwich Sidewall IQ technologie en titanium inserts. Maar, er is meer!

Het grootste nieuws voor winter 2018-2019 is de toevoeging van de Carbon Spine technologie, een 'erfenis' van de nieuwe Firebird collectie. Terwijl de bekende IQ Technologie stabiliteit en precisie bij het ingaan van de bocht verzekert, staat de Carbon Spine, bestaande uit carbon inserts van tip tot tail in de houten kern van de ski, garant voor een snel en soepel uitsturen van de bocht. En dat allemaal dankzij een verbeterde rebound, een efficiëntere energie overdracht en een snellere kantenwisseling.

Elk model in de Blizzard Quattro collectie heeft een andere vorm. Lengte, waist en sidecut bepalen hoe precies en wendbaar een ski draait. Omdat elk model de keuze biedt uit twee waist maten, kunnen skiërs kiezen of ze een snelle kantenwissel op harde sneeuw willen voor een racegevoel of dat ze het juist wat rustiger aan willen doen. Hoe een ski in een bocht presteert, wordt ook bepaald door de hoeveelheid rocker. Hoe minder rocker, hoe sportiever de response. Hoe meer rocker, hoe meer vergevingsgezinder en makkelijker de ski is bij het indraaien van de bocht.

De nieuwe Blizzard Quattro collectie biedt skiërs de keuze tussen drie verschillende rockers, waardoor er voor iedereen de perfecte carving ski is. Van full camber tot twee, vier en zes millimeter rocker, elk model is op maat gemaakt voor de vaardigheden van het individu. Blizzard heeft de volledige Quattro collectie voorzien van de Suspension Technologie en het IQ Systeem, voor een nauwkeurige performance op de kanten. Deze gepatenteerde verbinding tussen de body van de ski en de binding zorgt voor extra comfort door de schokdemping, voor een directe krachtoverdracht en zelfs voor een verdeling van de druk over de gehele lengte van de kanten.