Review Blizzard Black Pearl

Geertje Derksen vertelt!

‘Word jij gesponsord door Milka?’. Die vraag kreeg Tecnica Blizzard ambassadeur Geertje Derksen dit seizoen regelmatig. 'Want ja, ik sta op een paarse ski. Een echte dames ski! Maar nee, geen Milka als sponsor, maar toch sta ik op die paarse ski. Nooit gedacht dat ik zou kiezen voor een dames ski. Als ex-racer houd ik namelijk wel van doorskiën en een wat meer pittige ski. Toch koos ik voor de Black Pearl van Blizzard. En ik kan je vertellen dat het de ski is die ik dit jaar het meest onder mijn voeten heb gehad', aldus Geertje. Lees snel verder voor de volledige review!

Geertje legt uit: 'Ik wilde graag een veelzijdige ski. Eentje die niet zo zwaar is als een slalom of reuzenslalom ski, omdat het sjouwen met de palen en andere benodigdheden voor de training al zwaar genoeg is. Maar ik wilde wel een ski waarop ik voor de jeugd een fatsoenlijke slalombocht en reuzenslalombocht kan voordoen. En dan wil ik er ook nog aan het eind van de dag makkelijk mee door de hopen op de piste ploegen. Veel eisen dus! Maar, de Black Pearl van Blizzard voldoet aan ze allemaal'.

'Het is een makkelijk te skiën ski, die toch heel stabiel is. Als ik de snelheid opvoer, blijft de ski zekerheid geven. Korte bochten, lange bochten, rutschen, snijden, de Black Pearl vindt alles goed. En het mooie is, dat je kunt kiezen uit verschillende breedtes onder de voet. Voor ieder wat wils dus. Ik ski zelf de 78 millimeter, in lengte 170 centimeter, omdat ik met deze ski vooral op de piste sta en er ook een goede gecarvde bocht mee wil maken. Maar als ik na een training met de racers nog een paar runs in het terrein doe, komt de Black Pearl net zo goed tot haar recht', aldus Geertje.

En Geertje is niet de enige Blizzard fan! Ze vertelt: 'Omdat ik zo enthousiast was over deze ski, heb ik mijn moeder ook op de Black Pearl gezet (maar dan een maatje breder en net iets korter), zodat ze heerlijk kan cruisen, zowel op de piste als door de verse sneeuw. Die missie is geslaagd: ook moeders is helemaal blij met de Black Pearl!'.