Women to Women

Wereldwijd initiatief van Blizzard en Tecnica

De missie van Women to Women, een initiatief van Blizzard en Tecnica, is om authentieke producten voor vrouwen te bieden en zich te verbinden aan de ski community door ervaringen te delen en de passie voor sport te vieren. Door intensieve workshops, ontmoetingen tussen atleten, producttesten en research in de sneeuw worden de productontwikkelaars continu uitgedaagd om producten voor vrouwen te ontwerpen en te maken die een nieuw level van beleving, vertrouwen en vrijheid bieden.

Women to Women is de eerste collectie die speciaal voor vrouwen is ontworpen en tegemoet komt aan de specifieke behoeften. Dankzij verschillende technologieën zijn issues als comfort, customization en performance voor de skischoencollectie en lichtheid, performance en speelsheid voor de skicollectie opgelost.

Empower
Vrouwen staan hun mannetje en willen zeggenschap hebben in hun materiaal. Performance is net zo belangrijk als uiterlijk. Features en voordelen zijn net zo belangrijk als kleuren en prints. De Black Pearl, de best verkopende damesski in de USA, laat zien wat Blizzard met producten voor vrouwen kan en hoe oplossingen gevonden kunnen worden voor zowel veeleisende en agressieve skiesters als voor skiesters die hun techniek willen verbeteren. Het doel is om vrouwen tijdens het skiën meer beleving, vertrouwen en vrijheid te laten ervaren.

Evolution
Door de testresultaten van focusgroepen te gebruiken worden de productontwikkelaars uitgedaagd om oplossingen voor heersende problemen te vinden en nieuwe producten te creëren die de on snow ervaring van vrouwen comfortabeler, leuker en minder stressvol maakt. Samen met de Universiteit van Verona is biomedisch onderzoek gedaan, waarbij de nadruk lag op de skihouding van vrouwen. Hierdoor konden producten ontwikkeld worden die nog meer toegespitst zijn op vrouwen. De 2017-2018 collecties van Blizzard en Tecnica zijn op deze manier tot stand gekomen.

Balance
Balans is de sleutel in het leven, zowel in sport als in materiaal. En balans heeft ook Blizzard en Tecnica geïnspireerd bij het ontwikkelproces om bij elk model uit de nieuwe collectie te zorgen voor de juiste mix van technologie en design. Het uitbalanceren van een vrouwelijke stijl met de behoefte aan performance, van technologie met passie en emotie, dit is de nieuwe richting.

Elevate
Door geavanceerde, innovatieve technologieën, een superieur gevoel, een betere overall performance en een gevoel van vrijheid willen Blizzard en Tecnica de ski ervaring, zowel door zintuigen als door emoties, verhogen. Dit geeft elke skiester het zelfvertrouwen om haar doelen te bereiken, plezier te hebben en trots op zichzelf te zijn.

Will
Het verlangen om een nieuwe benadering te creëren en de wilskracht om dit ook te realiseren. De meest revolutionaire evolutie gaat door gedeelde keuzes: het wordt niet opgelegd, maar voorgesteld, het zorgt niet voor een scheiding, maar juist voor samenhang. Wanting is willing, willing is power, power is women.

Women world community
Er is niks meer aanstekelijk dan een groep vrouwen die samen dezelfde passie delen. De Focus Groups hebben vrouwen bij elkaar gebracht om samen aan hetzelfde te werken: om specifieke producten te ontwikkelen die vrouwelijke skiërs naar het volgende level tillen op het gebied van beleving, vertrouwen en vrijheid. Om een connectie te maken en een community van gelijkgestemde, gepassioneerde skiesters op te zetten. Deze community, deze familie, heeft als doel om continu een open en on-going dialoog te hebben, om producten te verbinden met passie en performance met stijl. Dit is het begin van een geweldig verhaal...